Oda ja Nekku

Oda ja Nekku

Sietske Oda Bloo Vermey (Hollanti,1995) Sinead Bloo (Suomi, 2008)
Hevosen omistaminen on tiimityötä Kun alkaa suunnittelemaan hevosen hankkimista, ei tule ehkä heti ajatelleeksi, että samalla mukana seuraa myös aika laaja verkosto erilaisia ihmisiä. Yleensä tarvitaan vähintään taitava kengittäjä, luotettava lähieläinlääkäri tai laajemmat palvelut tarjoava klinikka, hyvä valmentaja tai opettaja, joka auttaa kehittymään eteenpäin. Hieroja, fysioterapeutti, joillakin luontaishoitaja tai jopa ravitsemusasiantuntija.
Hevonen on melkoinen kokonaisuus hallittavaksi - valtavan luu- ja lihasmassan, verisuoni- ja sisäelinverkoston omaava - itsetietoinen - urheilija, jonka vointi on sen ympärillä toimivien ihmisten käsissä. Mutta minä päätän Katselen hevosiani joka päivä ja huomioin kertyneet tai hävinneet lihakset ja kilot, karvan laadun, silmien kirkkauden tai kavion kasvun. Mutta on äärettömän tärkeää, että myös joku muu katsoo hevosta aika ajoin. Kun asiat ovat jokapäiväisiä ja muutokset usein hitaita, niihin saattaa tottua ja turtua - lakkaa pikkuhiljaa ehkä näkemästä Silloin joku, joka tapaa hevosta harvemmin, voi ehkä heti havaita muutoksen edellisesta kerrasta. Ja se tieto on omistajalle - minulle - ensiarvoisen tärkeää. Minä päätän, miten siihen reagoin ja mitä se aiheuttaa. Minun pitää omistajana koota se hajanainen tieto, jota omien näkemyksieni lisäksi eri alojen asinatuntijoilta saan ja tehdä johtopäätökset. Ja toimia sen mukaan.
Luottohenkilökunta Yhteistyö Reinen kanssa on kestänyt vuosia ja ulottuu myös toiseen sukupolveen. Reine aloitti hieronnan Oda-tammani kanssa 2000-luvun alkuvuosina. Nivelrikko-ongelmaisen Odan kanssa sain jo silloin hieronnan lisäksi korvaamatonta apua ja opastusta mm. keraamisten tuotteiden ja lisäravinteiden käytöstä kokonaisuutta tukevina osina. Selkeitä asioita, joista tuli minulle jatkossa arkea ja vakiintuneita käytäntöjä myös seuraavan sukupolven, eli Odan jälkeläisen kanssa. Hierontatyöt ovat jatkuneet tämän, vuonna 2008 syntyneen oman kasvattini kanssa. Kotitehtävät Arvostan erityisesti myös sitä, että hevosen 'hoitaminen' ei jää vain siihen tapaamiskertaan, vaan saan kotitehtäviä. Niin valmentajalta, fysioterapeutilta kuin hierojalta - ohjeet 'jatkohoidosta' - aivan kuten eläinlääkäriltä automaattisesti edellytetään. Pääosan kaikesta 'työstä' ja toiminnasta teen kuitenkin itse hevoseni kanssa.
Reine opasta konkreettisesti miten voin tehdä hevoseni lihashuoltoa hieromalla ja venyttelemällä, sekä antaa täsmävinkkejä liikuttamiseen kulloinkin akuuttien aiheiden mukaan. Oletteko muuten kuulleet ylämäkeen peruuttamisesta? Arvostan hänen todellista 'näppituntumaansa', pitkää kokemustaan ja ammattitaitoaan - yhtenä luottohenkilökuntani jäsenenä!
terv. Suski Lappalainen, elämäntapahevosenomistaja ja harrastekilpailija.
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.